Съседка подлуди цял блок в Пловдив

Жена с психични проблеми подлудява от години цял блок в Пловдив и живеещите в него не знаят какво да направят.
Тя редовно разбива вратите на избите или на стаичките между етажите и взима неща от тях. Блокът е панелен и е на бул. „Дунав”.
„В стаичката имах колело. Съседката, не знам откъде бе извадила тия сили, но бе разбира вратата и катинара с блъскане! Полицията дойде покри бравата със специален прах и излязоха отпечатъците й. Откриха ми колелото в апартамента й. Ние не повдигнахме обвинение защото няма никакъв смисъл”, разказа един от съседите.
Преди месец проблемната комшийка разбила всички катинарите в избите. И пак изчезнали предмети, които после били открити в дома й.
Съседите знаят склонността й да взима чужди велосипеди.
„Видях я преди няколко месеца да кара ново зелено колело. Звъннах веднага в полицията ако се търси колело с този цвят да знаят къде може би е”, разказва друг жител на блока.
Трети бил викан в полицията да дава свидетелски показания, защото тогава жената твърдяла, че има поставени бръмбари, с които я следят в апартамента. 
Хората разказват, че проблемната комшийка е прибирана на няколко пъти в психиатрично заведение, а след това е пускана на свобода.
Преди време живеела в София, но сега е разведена и няма деца.
Жената е неконтактна и прекарва целия си ден по пейките в квартала или в градинката до параклиса между блоковете.
В момента няма закон, по който Етажната собственост да може да се справи с такъв съсед.
Процедурата по настаняване в заведение може да се инициира само от прокурор. Сигнал до прокуратурата може да подаде всеки гражданин.
Окончателното решение обаче се взема от съда, който изслушва мнението на експерти – психиатри.

Росен Саръмов
30.07.2020

Препоръчани публикации